Frankly Fine’s Favorites – Spiegels 13 januari 2018 – Posted in: Frankly Fine's Favorites

Mirror Mirror…

We kennen het allemaal. Die resterende minuten in de vroege ochtend, even een laatste blik in de spiegel voor je de deur achter je dicht trekt. Onmisbaar zo’n praktisch ding in huis, maar naast deze fijne eigenschap is een spiegel waardevoller dan je denkt.

Spiegels kun je in iedere ruimte in huis plaatsen. Bij het kopen van een spiegel moet je denken aan de plaatsing en de functie van de spiegel. Denk bij het plaatsen aan de volgende tips:

Optische illusie
Een spiegel is een ware must have in ieder interieur want het weerspiegelt al dat moois in huis. Door de weerspiegeling kan je de illusie wekken dat een ruimte veel groter lijkt dan het werkelijk is door de spiegel op een bepaalde manier in de ruimte te plaatsen. Voorkom dan wel dat jij jezelf ziet in de weerspiegeling als je bijvoorbeeld op de bank zit. Als je meerdere spiegels op een leuke manier naast elkaar plaatst dan vergroot je dit effect. Er ontstaat in zekere zin een nieuwe ruimte in de spiegel!
Hoe leuk is het trouwens om jouw spullen terug te laten komen in de spiegel! Plaats bijvoorbeeld een kaars in een mooie kandelaar voor de spiegel. Hierdoor is de weerspiegeling in elke hoek alles behalve vlak.

 

Image via essentialhome.eu.                                     In a Parisian Apartment, image by Birgitta Wolfgang Drejert

Licht
Spiegels kunnen ook veel licht weerkaatsen. Plaats je een spiegel bijvoorbeeld in de buurt van een raam of een lamp dan zul je snel merken dat het licht dat van buiten af of uit een lichtbron komt, wordt weerkaatst in de spiegel. De ruimte wordt hierdoor een stuk lichter wat vooral goed van pas komt bij kleine woningen.

Hotel Henriette 

Decoratief
Naast functioneel zijn spiegels ook erg decoratief. Je kunt ze neerzetten op de schouw of mooi ophangen aan de muur tussen al jouw favoriete foto’s en kunstobjecten. Een spiegel is een mooi decoratief object die best een prominent plekje mag bemachtigen in jouw interieur. Om ervoor te zorgen dat de spiegel die jij straks wil kopen een goede toevoeging wordt in de door jou gekozen ruimte, is het vooral verstandig om te kijken hoe de spiegel er uit moet zien ten opzichte van de rest van je spullen. Ga je bijvoorbeeld voor een nieuwe spannende vorm of kies je voor één stijl?

 

Image via Pinterest                                                     Image via DesignSoda, Farrow & Ball

Vorm

Hoewel een rechthoek een gebruikelijke vorm is voor spiegels, bestaan ze ook in talloze andere geometrische vormen en zelfs driedimensionale vormen die weer voor een dynamisch effect op de muur kunnen zorgen. De weerspiegeling hoeft niet altijd transparant te zijn. Er zijn spiegels met gekleurd spiegelglas waardoor de spiegel een bijzondere uitstraling krijgt. Naast het reflecterende glas zijn er ook ontelbaar veel lijsten in diverse materialen en afwerkingen. Wat dacht je van een spiegel met een oude houten sierlijst of een ronde spiegel met een opstaande rand gemaakt van messing?

Genoeg keuze dus! Of misschien hierdoor extra moeilijk? Niet getreurd! Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij van Frankly Fine een selectie gemaakt van de leukste spiegels van dit moment. En zeg nou eens eerlijk. Een mooie spiegel mag er best wezen als dat het laatste is waar je naar kijkt ’s morgens vroeg!

1. Lene Bjerre, vtwonen €809,- | 2. Homestock €40,- | 3. One world interiors, vtwonen €53,95,- |
4. Pantoufle €295,-
5. DOIY, &klevering €55,- | 6. Menu, Flinders €948,94 | 7. Anna+Nina €359,95 | 8. Petite Friture, Musthaves €310,- | 9. Sissy-Boy €34,99,-

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

« Tips bij het maken van de ideale werkplek
Love or Hate: Terrazzo in het interieur »