Gallery Wall 18 februari 2018 – Posted in: Lifestyle

Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels al wel weten zijn wij bij Frankly Fine niet zo’n fan van kale en witte muren. Waarom zou je ook wanneer er zo veel leuke manieren zijn om je muren te versieren? En dan hebben we het niet over behang en verf, maar over kunst! Kunst, foto’s, spiegels, posters en nog veel meer manieren om die kalen muren mee te verbergen. Het hebben van een gallery wall is niet iets nieuws noch is het een trend. Bijna iedereen heeft er wel één in huis en het is een manier om je muren op te leuken zonder dat dit gaat vervelen. Waar het echter vaak fout gaat is dat mensen niet goed weten wat en hoe ze alles bij elkaar moeten hangen zonder er een rommel van te maken. Wij willen je hier graag een paar tips voor geven!

Hoe gek dit ook zal klinken, je kunt vrij weinig fout doen bij het creëren van je eigen gallery wall. Juist de combinatie van verschillende soorten werken, stijlen en kleuren kan het tot een mooi geheel maken. De beste manier om jullie wat tips te geven is door middel van wat mooie voorbeelden!

 
Via Lonny Magazine                                   via NSMBL

Een eerste tip die elke interieurstylist je zou meegeven is dat wanneer je een gallery wall gaat maken, je moet zorgen voor een rode draad in het geheel. Of dit nu de kleuren van de lijsten zijn, het kader waarin je alles ophangt, de horizontale of verticale lijn of het kleurenpalet waarin je gaat werken. Wanneer je je aan minstens een van deze regels houdt, kan het haast niet fout gaan.

Omdat je waarschijnlijk verschillende soorten stijlen kunst en foto’s bij elkaar gaat hangen is het belangrijk te zorgen voor een rustige basis. De foto’s hierboven laten zien dat het dan niet uitmaakt of je alle lijsten in een kleur hebt of dat je juist een bonte mix van lijsten en stijlen gebruikt. De rustige ondergrond zorgt hier bij beide voorbeelden voor dat het een mooie en succesvol geheel is geworden.