Interieur Advies – Rotterdam 27 juli 2017 – Posted in: Projecten

 

Begin dit jaar werden we benaderd door Lis en Peter die hun droomhuis hadden gevonden in Rotterdam. Een unieke woning in de Puntegaal in Coolhaven dat een monumentaal en vooral karakteristiek gebouw is.

Ze hadden onze hulp nodig bij het vinden van de beste indeling van de ruimte en bij het creëren van de juiste sfeer. Omdat het niet om een grote leefruimte gaat met daarbij ook nog eens fysiek architectonisch aanwezige details, was het een uitdaging om een inspirerend en functioneel interieur te ontwerpen.

Lis en Peter gaven bij de intake aan dat ze graag veel natuurlijke elementen willen en dat ze een flinke collectie kunst hebben verzameld die ze ook graag terug willen zien in hun interieur. Omdat deze kunstcollectie al heel veel kleur van zich zelf bevat was het niet nodig om de muren in de woonkamer van een felle en opvallende kleur te voorzien. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de basis rustig te houden. Door de accentkleuren groen en geel toe te passen hebben we warmte toegevoegd. Het natuurlijke element wat ze heel belangrijk vonden hebben we ook terug te laten komen door meerdere planten te gebruiken op verschillende plekken in het huis.

Om de eethoek wat meer te betrekken bij de rest van de woning hebben we er voor gekozen om een geverfde lambrisering toe te passen. Een lambrisering geeft de illusie dat de ruimte hoger is dan deze in werkelijkheid is en door middel van de gele streep krijgt de eethoek net wat meer pit.

 

« Muren met een verhaal
Frankly Fine’s Favorites »