Muren met een verhaal 30 oktober 2017 – Posted in: Lifestyle

Wij bij Frankly Fine houden van behang. Helaas is nog niet iedereen in Nederland fan van een printje op de muur. De meningen over behang zijn echter de laatste jaren wel al aardig bijgedraaid. Werd behang eerst nog oubollig gevonden, tegenwoordig is er minimaal wel één muurtje in de Hollandse interieurs voorzien van een behangetje.

Behang is niet langer ouderwets of truttig. Met de huidige merken, ontwerpen en uitvoeringen is er haast niets meer onmogelijk, oubollig of saai. Van panorama behang, tot zeegras en van bonte prints tot ingetogen kleuren. Maar wat zijn nu eigenlijk de huidige trends op het gebied van behang? En waar vind je nou de crème de la crème onder de behangetjes ? Dit hebben wij even fijn voor jullie op een rijte gezet. Een paar van de huidige en populairste trends op behang gebied zijn:

Panorama behang
Behang dat niet in herhaling valt, maar een afbeelding of voorstelling laat zien dat de hele muur beslaat. Het mooie aan dit soort behang is dat het niet snel gaat vervelen omdat elk hoekje een nieuw detail onthult en zo blijft verassen en je zintuigen prikkelt. Het nadeel van dit behang is dat het helaas best kostbaar is en dus niet geschikt is voor elk budget.

Assemblepapers.com                            Surface View                                           VT Wonen

Bloemetjes behang
Het alom bekende bloemetjesbehang dat door vele gehaat en herkend wordt als de muren bij opa en oma in de slaapkamer is weer helemaal terug. Lange tijd was dit een echte no-go, maar tegenwoordig is het zodanig aangepast en gemoderniseerd dat het alles behalve ouderwets genoemd kan en mag worden. Van bloemen op ware grootte tot bloemen die de hele muur beslaan. Bloemen in schetsvorm of bloemen gecreëerd met aquarel techniek, de keuze is eindeloos.

Anthropology                                              Gocken Jobs                                               William Morris

Grafisch behang
Grafisch behang is geliefd bij allen en kan eigenlijk in elke ruimte worden toegepast zonder dat het overdadig wordt. Een simpel lijnenspel kan al voor een mooi dramatisch effect zorgen of juist die subtiele print toevoegen aan een anders saaie ruimte. Grafische prints doen het ook erg goed in kleinere ruimtes omdat ze vaak de ruimte optisch groter kunnen doen lijken.

Ottoline de Vries                                                     Sarah Coombs                                              Schumacher

Textuur behang
Voor de mensen die graag iets anders willen dan verf, maar het toch iets te spannend vinden om een drukke print toe te passen in hum interieur, is textuur behang de uitkomst. Textuurbehang kan, zonder al te veel op te vallen, heel veel verschil maken en zorgen voor de juiste sfeer en gelaagdheid in een interieur. Zeegras behang is bijvoorbeeld al enige tijd erg populair in de ontwerpen van nationale en internationale grote namen in de interieur design wereld.

Schumacher                                              Samantha Todhunter                           Elitis

Waar?
Na al deze heerlijke voorbeelden van uiteenlopende soorten behang wordt het nu hoog tijd om te vertellen waar je al dit prachtige behang kunt scoren.

Voor Panorama behang kun je het beste terecht bij de grote namen zoals Cole and Son, Elitis, Sneijder en Co en de Gournay. Murals zijn helaas niet goedkoop, maar naar onze mening wel een echte toevoeging en eye-catcher in elk interieur. Het is vaak handgemaakt en daardoor ook erg kostbaar. Panorama behang laat de ruimte een verhaal vertellen en zorgt ook voor gelaagdheid.

Bloemetjesbehang is terug te vinden in bijna elke collectie, maar de mooiste hebben wij gevonden bij Farrow and Ball, Morris and Co (de grondlegger van het bloementjesbehang!), Designers Guild, Nina Campbell,en Sanderson.

Voor de mooiste grafische prints moet je bij Ottoline de Vries, Schumacher, Cole and Son ,Designed for Living en Farrow and Ball zijn. Deze merken hebben naar onze mening de mooiste of de meeste vernieuwende grafische prints.

Voor textuur behang moet je zijn bij twee van de beste en meest vooraanstaande merken namelijk Elitis en Schumacher. Helaas ook niet goedkoop, maar je muren zijn hiermee wel voorzien van kwaliteit.

Neem ook eens een kijkje bij Eiffinger, Dutch Wallcoverings,  BN wallcoverings en zelfs op Etsy! Hier zijn een hoop mooie en betaalbare behangetjes te vinden. Behangen wordt op deze manier ook wat leuker voor je portemonnee!

Tips
Als laatste hebben we nog een paar tips die we je graag willen meegeven:

  • Kies je na het lezen van dit ontzettende leuke artikel er dan toch voor om een muurtje te behangen? Kies dan niet gelijk het eerste de beste leuke behangetje wat je tegenkomt. Het aanbod is zo ontzettend groot dat je eerst even lekker en goed moet browsen op internet en in de boeken om zo het behang te vinden dat echt bij jouw interieur past.
  • Ga ook vooral niet voor het goedkoopste behang dat je kunt vinden met het argument dat het dan “tenminste betaalbaar blijft”. Je wilt je behang niet na een maand al zat zijn en wanneer je behang kiest van een mooi merk en met een print waar je echt blij van wordt, dan is de kans erg klein dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.
  • Als laatste willen we je graag meegeven dat behangen best een helse klus kan zijn. Zorg er daarom voor dat je iemand vindt die al ervaring heeft met behangen en weet hoe je bijvoorbeeld een printbehang moet toepassen op de muur. Niets zo vervelend als een print die niet mooi op elkaar aansluit..

Mocht je na al onze inspiratie en tips er alsnog niet uit komen, wij helpen je graag met je zoektocht naar het ultieme behang! Met onze ervaring en uitgebreide zoektochten hebben wij inmiddels een hele lijst aan mooie behangetjes samengesteld die ongetwijfeld perfect zullen passen in jouw interieur!

Succes en veel plezier met het zoeken naar jouw perfecte behang! Foto’s van het resultaat zijn uiteraard ook van harte welkom..

 

 

« Salon Residence 2017
Interieur Advies – Rotterdam »