Salon Residence 2017 9 november 2017 – Posted in: Nieuws

Frankly Fine heeft deze mooie beurs weer mogen bezoeken dit jaar! Het is niet een van de eerste beurzen die wij hebben bezocht, maar toch zeker wel één van de mooiste en meest inspirerende beurzen die Nederland rijk is.

De locatie van Salon Résidence was voor de tweede keer prachtig gelegen in het pas gerenoveerde museum Singer Laren, in Laren. Wat overigens op zich zelf al een leuk en gezellig dorp is om te bezoeken! Als je voorbij het bosrijke gebied rijdt, beland je op een plek met ware droomhuizen, leuke pleintjes en smalle straatjes.

Salon Résidence is een interieurbeurs georganiseerd én in het leven geroepen door het Nederlandse woontijdschrift Résidence. Elke editie worden er prachtige sfeerkamers gecreëerd door Nederlands grootste namen in de interieurwereld. Dit jaar stond de beurs in het teken van het boutique hotel. Elke designer en designstudio hadden een eigen kamer toegewezen gekregen die in de stijl van het boutique hotel door hen werd omgedoopt. Alles wat je kon zien was op maat ontworpen en in detail uitgewerkt waardoor de kwaliteit van de beurs heel consistent is. Met behulp van de mooiste interieurmerken kwam elke kamer tot leven en werden onze zintuigen ten volste geprikkeld! Denk aan velours stoffen, textuur behang, de lekkerste huisparfums en prachtige bloemcreaties.

We hebben ons laten leiden door de 18 diverse kamers met ieder een eigen stijl, functie, sfeer en ontwerper. Om een impressie te geven van hoe de beurs er uit zag en wat onze favoriete stijlkamers waren, hebben wij een aantal foto’s voor jullie verzameld.

RA. Studio

Wij zijn op slag verliefd geworden op de mooie, diepe kleurcombinaties en de mooie luxe stoffen van de intieme slaapkamer van Reineke Antvelink. Een levendige, bijna sprookjesachtige kamer waar je letterlijk en figuurlijk in kan wegdromen. Niets is te gek voor Reineke. Zo heeft ze een mix gemaakt tussen klassiek chique, wat je kan terug zien in de stoffen en lampen, en de botanische sfeer. Dit heeft ze bereikt door buiten naar binnen te halen door middel van het gebruik van veel groen, planten, rotanstoelen en zwarte stalen scheidingswanden geïnspireerd op de nerven van planten.