Tafel styling voor de feestdagen 7 december 2017 – Posted in: Styling

Het is weer dé tijd van het jaar! Met de feestdagen in aantocht worden we weer ondergedompeld in kerstige sferen op zowel Pinterest, Facebook en Instagram. De leukste DIY’s komen voorbij en stiekem hadden we zin om de kerstboom in november al op te tuigen.

Van prachtig gedekte eettafels, bonte kerstbomen en unieke kerstversieringen tot huizen compleet ondergedompeld in kerstversieringen(sommige gaan wel een beetje overboard); alles passeert de revue. Omdat wij hierdoor ontzettend veel zin hadden om zelf mooie beelden te maken, en vooral ook om jullie hiermee te inspireren voor de komende feestdagen, zijn we aan de slag gegaan. We hebben twee verschillende soorten tafel settings gecreëerd en gefotografeerd.

We geven jullie gelijk wat handige tips voor het zelf creëren van een ‘festive proof’ eettafel. Helaas zijn niet alle items op de foto’s te koop omdat sommige spullen uit onze eigen fijne verzameling komen, maar verder hebben we alles voor jullie genoteerd zodat jullie met een klik alles in huis kunnen halen. Uiteraard kun je zelf ook heel goed gebruik maken van je eigen spullen, en dit dan aanvullen met een paar extra en mooie items.

  

Foto rechts: Colour Glass HAY

De eerste tafelsetting bevat, zoals wij het graag zien, lekker veel kleur, bloemen en prints. Bij het kiezen van het kleurenpallet hebben we de borden van Sofie als inspiratie gebruikt. Hierin zaten veel verschillende kleuren waarbij wij blauw als basiskleur hebben gekozen. De kleur roze hebben we terug laten komen door middel van verschillende bloemen en zelfs in de heerlijke (gluten vrije) cake die Derrie speciaal had gebakken voor de shoot.

  

Foto Links en rechts: Wijnglas Hay; Plank H&M; Lub Kaarsenhouder Hay; Vaasje H&M

Om het geheel wat feestelijker te maken hebben we gekozen voor messing details. Dit is terug te zien in het gouden bestek, de details op de vaasjes en in de waxine houders.

 

Foto links: Roze bord HAY           Foto rechts: Vaas met gouden hals H&M

Ondanks dat we bij Frankly Fine erg veel houden van een klassieke tafelsetting hebben we er toch voor gekozen om ook wat moderne elementen toe te voegen. Dit maakt het geheel wat minder serieus en een stuk levendiger en persoonlijker. Het leuke hier aan is ook dat je op deze manier verschillende items met elkaar combineert en het dus helemaal niet belangrijk is om een compleet servies te hebben. Juist de mix van verschillende items maakt deze tafelsetting heel speels

    

De verschillende bloemsoorten zorgen er voor dat de tafel tot leven komt. De kleuren van de bloemen zijn terug te vinden in de rest van de accessoires en het servies. Of je nu een grote bos op tafel zet of de bloemen verdeelt over kleinere vaasjes, bloemen zorgen voor leven, warmte en kleur.

  

De verschillende prints, kleuren, materialen, structuren en vormen zorgen voor gelaagdheid in het geheel. Het totaalplaatje prikkelt op deze manier de zintuigen en zorgt voor een dynamisch eindresultaat.

  

Foto links & rechts: Goud bestek Christian Bitz, Diepbord Sissyboy, Dinerbord Serax

De tweede tafelsetting is wat moderner en een stuk rustiger qua kleur. We hebben hier de eikenhouten tafel als basis genomen en hier de kleur groen aan toegevoegd. Vervolgens hebben we met de tafelloper en accessoires een print toegevoegd aan het geheel wat weer voor gelaagdheid zorgt.

Door opnieuw voor contrast te zorgen tussen moderne en klassieke elementen creëer je wederom een goede balans en krijg je een spannend eindresultaat. De borden van Derrie (Sissy-Boy) passen perfect bij de kristallen glazen van Sofie (Erfstuk).

  

Foto links: Colour Glass HAY

Omdat we voor de tweede setting een wat rustiger kleurenpallet hebben gekozen, hebben we dit ook doorgevoerd naar de bloemen. De bloemen eisen op deze manier niet alle aandacht op en zorgen vooral voor opvulling en leven.

  

Door de kleuren groen en goud te gebruiken benadrukken we wel het kerst gevoel, maar niet op een voor de hand liggende en overdreven manier. Het resultaat blijft zo heel subtiel, maar creëert wel een echte kerstsfeer.

Nog een paar laatste tips:

  • Bedenk van tevoren goed wat je gaat serveren en vooral waarin je dit gaat serveren. Foodstyling is een niet te vergeten, belangrijk aspect om het tot een mooi eind resultaat te brengen. Zorg dat een gerecht niet wordt geserveerd op een soortgelijke kleur schaal. Het gerecht moet er uit springen en er zo aantrekkelijk uit zien dat we het direct naar binnen willen werken! Denk hierbij ook aan garnering.
  • Hierbij hoort ook dat je van te voren goed bedenkt wat je allemaal op tafel wilt gaan zetten. Je kunt wel een mooi vijfdelig servies neer gaan zetten, maar hoe praktisch is dit? Ga je het wel allemaal gebruiken en kun je nu nog wel een paar mooie serveerschalen kwijt?
  • En een laatste aspect wat niet vergeten mag worden is de verlichting! Niemand vind het fijn om niet te kunnen zien wat er op zijn of haar bord ligt dus zorg voor een goede hoeveelheid sfeerverlichting. Kaarsen zijn een niet te missen onderdeel op een kerskersttafel en deze mogen in verschillende vormen, maten en manieren gebruikt worden!

Succes!

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

« Love or Hate: Terrazzo in het interieur
Interieur Concept – Grand-Cafe Blij »