Tips bij het maken van de ideale werkplek 18 januari 2018 – Posted in: Lifestyle

Er is steeds meer vraag naar mooie kantoorruimtes, zowel bij mensen thuis als in gebouwen die de mogelijkheid bieden tot het huren van kantoren. Het is niet meer zoals vroeger (‘nee opa, vroeger was niet alles beter’) waarbij het overgrote deel van de mensen ’s ochtends met hun koffertje vertrok naar hun bureautje in een saai kantoorgebouw. Steeds meer mensen hebben een baan waarbij ze (deels) vanuit huis kunnen werken. En dat biedt weer nieuwe mogelijkheden voor ons interieurstylisten! Want zo’n kantoorruimte moet toch voldoen aan heel andere eisen dan bijvoorbeeld de woonkamer. Een kantoor moet vooral functioneel zijn, waar we in de woonkamer voor warmte en gezelligheid (heerlijk Hollands woord) gaan. Dit betekent uiteraard niet dat je je kantoor alsnog grijs en kil in moet richten. Ook zit er verschil tussen het inrichten van een aparte ruimte als kantoor en het creëren van een werkplek in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer. Hierbij wat tips die wij zelf aanhouden bij de inrichting van een mooie kantoorruimte zodat je thuis zelf de perfecte werkplek kunt maken:

  1. Houdt de basis rustig Dit betekent uiteraard niet dat je de muren dan maar wit moet laten. Kies bijvoorbeeld voor een kleur waar je vrolijk van wordt (mood-lifter tijdens het werken) of een leuk maar rustig behang. Een behang waar veel op gebeurt, bijvoorbeeld fotobehang, kan afleidend werken doordat je er naar blijft kijken.
  2. Gebruik niet te veel accessoires Dit sluit eigenlijk gelijk aan op tip nummer 1. Hoe minder accessoires, hoe minder afleiding, hoe meer werk je gedaan krijgt!
  3. Koop een goede bureaustoel Een goede bureaustoel is tegenwoordig niet altijd meer van zwart leer en gigantisch groot, er zijn gelukkig heel veel verschillende opties. Je gaat als het goed is heel wat tijd doorbrengen in deze stoel dus bezuinig hier alsjeblieft niet op! En koop geen stoel zonder te weten hoe deze zit. Probeer een aantal stoelen uit en koop dan de stoel die het beste bij jou past.
  4. Genoeg opbergmogelijkheden Niets zo afleidend als een bureau dat vol ligt met papieren, post-its, pennen en staaltjes. Zorg ervoor dat je genoeg mappen, opbergdozen, stapelbakken, enzovoort hebt om alles een vast plekje te geven. Ook hier zijn steeds leukere versies van te vinden. Soms ontkom je er niet aan dat je bureau gedurende de dag steeds voller wordt, maar ruim dit aan het einde van de dag dan weer netjes op zodat je de volgende dag met een ‘schone lei’ kunt beginnen.
  5. Verlichting is ook een niet te vergeten, belangrijke factor bij het maken van een fijne werkplek. Zorg voor voldoende ligt op het bureau zelf voor de functionaliteit, maar zorg ook voor wat fijne sfeerverlichting in de rest van de ruimte zodat het een prettige en warme ruimte blijft.
  6. Planten Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten op de werkplek o.a. zorgen voor minder stress, grotere productiviteit en minder depressiviteit. En daarbij zijn planten en bloemen natuurlijk gewoon ontzettend leuk in je interieur. En dus ook op je werkplek. Kijk hier om te zien wat volgens NASA de 4 beste kantoorplanten zijn. https://timemanagement.nl/gezonde-kamerplanten-en-kantoorplanten/

Mocht je aan de slag willen gaan met onze tips, hebben we hier nog wat mooie plaatjes voor je!

  
Design van Ginny Mcdonald                                   Kantoor van Brooke Testoni

  
Design van Camille Styles                                  Design van The House That Lars Built

  
Design van Waiting on Martha                          Foto via One Kindesign

 

« Verven met kleur, maar dan anders!
Frankly Fine’s Favorites – Spiegels »